Skip to main content

Korujen puhdistus ja hoito-ohjeet

Kun pidät korun puhtaana, pidennät samalla myös sen käyttöikää. Korujen metalliosat tummuvat mm. kosteuden, ihon ph:n, voiteiden, hajuvesien ja öljyjen vaikutuksesta. Luonnonkiviin pätee sama asia ja ne ovatkin vielä herkempiä erilaisille aineille.

Älä mene suihkuun, saunaan tai muulla tavoin kastele koruasi esim. Älä tiskaa korujen kanssa. Vältä deodorantin, parfyymien ja hiuslakan joutumista kosketuksiin korujesi kanssa. Koru on hyvä pukea ylle vasta kun olet ehostanut itsesi. Voit puhdistaa Rukousten korusi esimerkiksi pyyhkäisemällä varovasti mikroliinalla.

Metalliosat säilyttävät kirkkautensa jos lakkaat sen läpinäkyvällä kynsilakalla. Voit aina uusia lakkakerroksen kun se on kulunut.

Korut on hyvä säilyttää omissa pusseissaan tai rasioissaan jotta luonnonkivet tai metalliosat eivät pääse hankautumaan toisiaan vastaan. Näin estät pinnan vaurioitumisen.

Epäpuhtaudet syövyttävät korua, joten mitä puhtaampana pidät korusi, sitä pitempään ne säilyvät kauniina.
Korut voit ladata ja puhdistaa esim. täysikuun valossa tai akaattilevyn päällä. Korun tehtyä tehtävänsä, voit haudata korun maahan tai veteen. Näin palautamme Äiti Maalta saamamme asian takaisin kiertoon.