Skip to main content

Kivien merkitys

AFRIKAN TURKOOSI
Tämä kivi tuo elämään muutosta ja transformaatiota. Auttaa uudistamaan ajattelumallit, sielun, energian ja selkeyttämään elämänpolkua. Avaa kolmatta silmää syvempään näkemiseen. Virittää henkikehon korkeimpaan potentiaaliin. Vahvistaa ja laajentaa kaikki energiakehot ja fyysisen kehon.

AKAATTI
Akaatti vahvistaa käyttäjänsä energiakenttää ja antaa voimaa sekä fyysistä energiaa. Toimii hyvänä kivun lievittäjänä, unettomuudessa ja ihosairauksissa. Rohkeus, itseluottamus, totuuden erottaminen ja olosuhteiden hyväksyntä ovat eräitä akaatin tuomia voimia.

AKVAMARIINI
Tämä kivi karkottaa pelkoja, antaa voimaa ja rohkeutta kantajalleen. Auttaa uuden elämän alkuun ja tunnekehon puhdistuksessa. Rauhoittaa ja vähentää stressiä. Hoitaa sydäntä ja rakkautta. Ohjaa sisäistä näkemistä ja tunnistamaan omat voimansa ja kykynsä ja niiden kokonaisvaltaisemman käytön. Hyvä kivi puhujille ja esiintyjille. Erittäin voimakas kivi meditoitaessa.

AMATSONIITTI
Amatsoniitti avaa silmät totuudellisuudelle, elämän kauneudelle ja auttaa ilmaisemaan asiat rakkaudellisesti. Oiva apu itsetutkiskelussa ja illuusioiden läpinäkemisessä. Astraalikehojen virittäjä. Hermoston tasoittaja sekä apuna unien tulkinnassa. Auttaa suojautumaan mikroaalloilta ja elektromagneettiselta saasteelta.

AMETISTI
Ametisti on sielun opettaja ja tietäjän kivi. Tämän kiven energia sopii kaikille. Opastaa intuitiivisessa näkemisessä. Auttaa univaikeuksissa, päänsäryissä ja rauhoittaa. Suojelee itsepetokselta ja noituudelta. Hyvä kivi meditaatioon. Vesimiehenajan kivi.

AMETRIINI
Ametriinin poistaa negatiivisuutta aurasta, auttaa pääsemään eroon addiktioista ja on apuna painonpudotuksessa. Poistaa kielteisyyttä, auttaa päätöksenteossa ja muiden ihmisten hyväksynnässä. Tasapainottaa feminiinisen ja maskuliinisen energian. Kohottaa energioita.

ANGELIITTI
Angeliitti on yksi parhaimmista kivistä kehitettäessä henkisiä kykyjä ja tietoisuuden kasvattamisessa. Auttaa puhumaan totuuksia sekä kasvattaa myötätuntoa ja hyväksyntää. Hyvä kivi niille jotka haluavat yhteyden henkioppaisiin ja enkeleihin. Hoivaa kurkkuchakran energioita. Auttaa sinua löytämään paikkasi universumissa.

ANYOLIITTI (RUBY IN ZOISITE)
Anyoliitti auttaa pääsemään eri tietoisuuden tasoille ja vahvistaa psyykkisiä kykyjä. Tämä kivi pystyy energisoimaan koko fyysisen kehon sekä energiakehot. Avaa kruunu- ja sydänchakraa. Tämä kivi on intohimon ja kärsivällisyyden ilmentymä. Auttaa tiedostamaan ykseyden unohtamatta omaa voimaamme.

APATIITTI
Apatiitti kohottaa mentaalista ja fyysistä voimaa sekä kasvattaa tehokkuutta, motivaatiota ja inspiraatiota. Todella henkinen kivi joka puhdistaa hyvin auraa. Auttaa pääsemään eri energiatasoille ja myös entisiin elämiin. Lisää luovuutta ja herättelee todellista sisintä. Tasapainottaa kaikkia chakroja ja kohottaa kundaliinienergiaa. Stimuloi kolmatta silmää.

AURINKOKIVI
Aurinkokivi hellii aurinkoisella ja suojelevalla energialla. Tämä kivi tuo lämpöä ja turvallisuudentunnetta erityisesti herkille. On apuna valaisten mielemme kun emme saa negatiivisia ajatusmalleja lopetettua. Auttaa avaamaan tietoisuuttamme, kohottaa itsetuntoa ja auttaa nauttimaan elämästä. Erityisesti sakraalichakran tasapainottaja.

AVENTURIINI, PUNARUSKEA
Punaruskea Aventuriini auttaa näkemään myönteisiä mahdollisuuksia ja edesauttaa sydämen toiveiden kuulemista. Auttaa asioiden eteenpäin viemisessä. Luovuuden kivi joka hoitaa, rauhoittaa ja tasapainottaa kehoa.

AVENTURIINI, SININEN
Sininen Aventuriini on erittäin voimakas tunnepuolen parantaja ja myös karkottaa surumielisyyttä. Kohentaa yleiskuntoa ja lievittää masennusta. Tämä kivi vahvistaa unelmien toteuttamista. Auttaa myös kolmannen silmän avaamisessa. Itsekurin ja sisäisen voiman kivi joka rohkaisee puhumaan oman mielipiteensä.

AVENTURIINI, VAALEANPUNAINEN
Vaaleanpunainen Aventuriini työskentelee korkeamman sydänchakran kanssa tuoden kokonaisvaltaista hyvinvointia kantajalleen. Tuo muutosta elämään ja on tukena toipuessasi rankemmista elämänvaiheista. Tuo uusia ideoita, puhdistaa mielen negatiivisista ajattelumalleista, tuo yltäkylläisyyttä ja toivoa elämään.

AVENTURIINI, VIHREÄ
Vihreä Aventuriini on hyvän onnen (erityisesti raha-asioiden) ja muutoksen kivi. Edesauttaa energioiden virtaamista kehossa. Hyvä kivi meditaatiossa. Itsenäisyyden kohottaja joka tuo kantajalleen myös tunteellista tasapainoa. Yleisrauhoittava ja parantava kivi, joka auttaa myös ammatinvaihdossa.

BERYLLI
Berylli lisää luovuutta, alentaa stressiä ja kohottaa kuulemaan omaa viisautta. Olemuksen puhtautta edustava berylli edistää selvänäön avaamista ja kohottaa rohkeutta. Se kasvattaa itsevarmuutta ja rauhoittaa mieltä rohkaisten myönteiseen elämänasenteeseen. Matkailijoiden suojelija ja laiskuuden parantaja.

BOTSWANA-AKAATTI
Muutoksen kivi joka auttaa näkemään muutokset positiivisina mahdollisuuksina. Rohkaisee tutkimaan tuntematonta avoimin mielin. Energisoi auraa. Auttaa pääsemään irti riippuvuuksista ja itsetuhoisista ajattelumalleista ja toimintatavoista. Auttaa tuomaan helpotusta suruun ja masennukseen.

BRONSIITTI
Bronsiitti on maadoittava ja suojaava kivi. Kohottaa itsetuntoa. Kivi lähettää kielteiset ajatukset ja toiveet takaisin lähettäjälleen. Auttaa luottamaan ja elämään hetkessä. Voimistaa ja tuo turvallisuutta. Bronsiitti antaa rohkeuden tehdä asioita. Rauhoittaa vaativissakin tilanteissa.

CHAROITE
On sielun kivi. Auttaa muutoksissa ja peloista pääsemisestä. Aukaisee ja tasapainottaa kruunuchakraa. Hyvä kivi obsessioiden ja pakkomielteiden poistamiseen. Kohottaa uupuneen kehon energiaa, tasoittaa verenpainetta ja auttaa syvän unen saamisessa.

CRACY LACE AKAATTI
Naurun ja ilon kivi. Kohottaa itsetuntoa, ajatuksia ja muuttaa asenteita positiivisemmaksi. Suojaa tunnetasolla ja poistaa emotionaalista kipua. Kivi lisää tietoisuutta ja yhteyttä kollektiiviseen tietoisuuteen. Rohkaisee suunnittelemaan elämää joka vie kohti henkistä kasvua ja sisäistä tasapainoa. Hyväksi sydämelle ja umpieritysjärjestelmälle.

CHRYSANTHEMUM
Tämä kivi auttaa sinua pysymään täysin läsnä tässä hetkessä ja tuo elämääsi lapsen kaltaista iloa. Auttaa näkemään asiat laajemmassa mittakaavassa ja tukee myös sinua näkemään oman tarkoituksesi tässä elämässä. Auttaa päästämään irti vanhoista asioista ja menemään eteenpäin. Saa kantajansa kukoistamaan ja saavuttamaan unelmansa. Hyvän onnen kivi.

DALMATIAN JASPIS
Dalmatian Jaspis tuo iloa ja huumoria. Tämä kielteisyyttä vastaan suojeleva kivi on voimakas fyysinen parantaja. Auttaa vapautumaan egosta. Herkkyys on suuri voima jota tämä kaunis kivi ohjaa käyttäjälleen. Tunteiden ja ajatuksien tasoittaja. Kiviterapian mukaan Jaspis on hitaasti työskentelevä kivi, joten sitä on hyvä pitää yllään pitkiäkin aikoja.

DIOPSIDI
Tämä kivi boostaa luovuutta, tietoisuutta ja intoa oppia uusia asioita. Avaa sydänchakraa ja muuntaa itsepäisyyttä ja agressioita rakkaudellisiin energioihin. Auttaa päänsäryissä, addiktioissa, tulehduksissa, stressissä ja kohentaa muutenkin olotilaa sairauksien jälkeen. Tukena kuultaessa omaa intuitiota paremmin.

DOLOMIITTI
Dolomiitti avaa sydäntä ja muistuttaa meitä olemaan pienistä ja arkipäiväisistä asioista kiitollinen. Linjaa meitä olemaan flowssa ja jumalallisessa ajoituksessa. Kärsivällisyyden, manifestaation ja harmonian kivi. Auttaa meitä huomaamaan ihmeet, pääsemään ylitse huonoista tavoista ja rakastamaan kehoamme. Maadoittava kivi joka sopii hyvin meditointiin.

DRAGON STONE
Tämä lohikäärmekivi lisää kaikenlaista luovuutta ja auttaa jaksamisessa, sekä kohottaa elämänenergiaa. Auttaa meitä saavuttamaan tavoitteemme helposti ja varmasti. Balansoi kaikki chakrat, mutta on erityisesti sydän- ja juurichakraa avaava. Eheyttää sydäntä kaikilla tasoilla. Selkounien voimistaja ja tämä kivi symboloi uudelleensyntymistä. Maadoittaa meidät ja avaa yhteyden äitimaan energioihin.

DUMORTIERIITTI
Auttaa energiatukosten avaamisessa jo solutasolta lähtien. Näin ollen auttaen myös irtautumaan addiktioista ja alentaa tulehdustilaa kehossa. Tukena puhuttaessa omaa totuutta ja vetää puoleensa sielunpuolikasta. Auttaa sinua huomaamaan oman merkityksesi tässä universumin näytelmässä ja uskaltamaan tehdä päätöksiä sielusi parhaaksi.

FLUORIITTI
Fluoriitti lisää keskittymiskykyä ja päätöksentekoa. Sisäisen viisauden ja kasvun kivi. Erittäin suojeleva kivi, joka yhdistää tietoisuuden tasoja. Hyvä kivi oppimisen apuna. Puhdistaa ja selkeyttää ajatuksia, puhdistaa energiakenttää ja vapauttaa stressistä.

GRANAATTI
Granaatissa on aina hieman villiä energiaa, se myös auttaa vahvistamaan yhteyttä Äiti maahan, perusturvallisuuteen ja kohottaa kundaliinienergiaa. Granaatin avulla pääsee irti vanhoista traumoista. Auttaa lisäämään tervettä itsetuntoa, luovuutta, terveyttä, mielikuvitusta ja uskollisuutta. Granaatti valjastaa kaiken pelottavan ja estävän kantajaansa palvelevaksi voimaksi.

HELMI
Helmi auttaa näkemään oman itsensä omassa arvossaan. Nämä ihanuudet kuvaavat täydellisyyttä, kauneutta, puhtautta ja viattomuutta. Poistaa tunteellisia epätasapainotiloja, rauhoittaa ja puhdistaa. Herkistää kyyneleisiin niin ilossa kuin surussa. Auttaa saamaan yhteyden jumaluuden feminiiniseen puoleen. Helmi on oiva apu elämän muutoksiin sopeutumisessa.

HEMATIITTI
Hematiitti on maadoittava ja vakauttava kivi joka maadoittaa hyvin myös henkisillä matkoilla. Edistää eloonjäämisviettiä, auttaa lihasjännityksissä, poistaa itse asetettuja rajoituksia, apuna myös unettomuudessa. Suojeleva kivi joka selkeyttää myös ajatuksia ja on apuna keskittymisessä. Auttaa tasapainottamaan kehon/mielen/sielun. Omaa vahvan yang elementin.

HEMIMORFIITTI
Hemimorfiitti on ”hyvän olon kivi”, joka vahvistaa itseluottamusta ja luovuutta. Auttaa kehittämään kaikkia henkisiä kykyjä. Se saa ihmisen tuntemaan itsensä onnekkaaksi ja auttaa ylläpitämään terveyttä. Hemimorfiitti karkottaa itsekorostuksen tarvetta, itsekkyyttä ja vihaa. Apuna ihmissuhdeongelmissa. Auttaa myös kehittämään sydänchakraa ja ylempää sydänchakraa sekä kurkkuchakraa.

HOPEALEHTI JASPIS
Tämä kivi suojelee erityisesti matkaajia ja astraalitason matkaajia. Auttaa tuntemaan tyyneyttä, ykseyden tunnetta kaiken kanssa ja saa myös tuntemaan sen, että meistä huolehditaan koko ajan ja olemme turvassa. Kirkastaa mielen ja on erityisen hyvä kivi parantamisessa.

HOWLIITTI
Howliitti on rauhoittava kivi, se rauhoittaa kommunikoinnissa yhtä lailla kuin kaikissa muissakin tilanteissa. Auttaa oman tien löytämisessä. Poistaa kipua, stressiä ja vihaa. Opettaa kärsivällisyyttä. Hyvä kivi auttamaan kehittämään muistia, tietoa ja kasvua. Tuo totuuden esille.

HUNAJA JADE
Tämän kiven uskotaan olevan syvästi tasapainottava ja se säteilee pyyteetöntä rakkautta. Puhdistaa Solar Plexus chakrasta negatiivisia energioita. Tukee matkaamista henkimaailmaan. Ihmeiden kivi joka yhdistää kehon ja hengen. Tukee pitkäikäisyyttä, hedelmällisyyttä ja tuo kantajan viisauden esille.

IMPRESSION JASPIS
Impression Jaspis muiden Jaspisten tavoin hoitaa hyvin kehoa ja voimistaa energiakenttää. Suojeleva kivi. Tasapainottaa yin/yang energioita. Auttaa ykseyden tunteen saavuttamisessa. Lohduttaa ja parantaa surua. Hyvä kivi työskennellessä tunteiden ja traumojen kanssa. Tyyneyden kivi.

INTIAN AKAATTI
Ikuisuuden kivi, joka tuo esille käyttäjän kauneuden ja viisauden. Intian akaatti tuo rauhoittavaa, tasapainoista ja maadoittavaa energiaa ja sen sanotaan myös poistavan tulehdusta kehosta. Muiden akaattien tavoin se on hyvä kehon yleisparantaja. Auttaa kohottamaan mielialaa, lisää fyysistä- ja tahdonvoimaa. Vapauttaa vanhoja emootioita ja auttaa kiitollisuuden näkemisessä. Lisää luovuutta.

JADE
Jade tukee käyttäjän kykyä rakastaa itseään. Suojeleva kivi opettaa viisautta rauhassa ja houkuttelee hyvää onnea sekä ystäviä. Auttaa monilla tasoilla asioiden yhteen tuomisessa. Vähentää kielteisyyttä, edistää pitkäikäisyyttä ja unelmia. Ihon lähellä pidettynä kiven vaikutukset tehostuvat.

JASPIS
Voimistaa kehon energiakenttää ja tuo siihen luonnon rytmiä. Apuna itsensä kuuntelemisessa ja kunnioittamisessa. Voimakas fyysinen parantaja. Tukee kehon itseparantumista. Suojaa kielteisyyttä vastaan. Tuo turvaa ja voimaa. Itsekuria lisäävä kivi. Rauhoittava ja maadoittava kivi meditoitaessa.

JOKIKIVI
Auttaa energioiden virtaamisessa sekä tuo hyvää onnea. Kasvattaa ja tuo esiin kantajan kyvyt ja tuo ne näkyviksi. Hoitaa parantavalla energialla päästä varpaisiin, joka virtaa ja parantaa eritoten sisältäpäin. Auttaa lukkotilanteissa ja auttaa purkamaan stressiä. Vapauttaa jumiutuneista mielen kiemuroista.

KAHVIJASPIS
Kahvi Jaspis, kuten muutkin ruskeat Jaspikset auttavat löytämään vakauden ja tasapainon. Kohottaa immuunipuolustusta ja auttaa poistamaan saasteita ja myrkkyjä kehosta. Auttaa egologisen ajattelutavan heräämisessä. Sopii hyvin ihmisille jotka haluavat regression avulla päästä menneisiin tapahtumiin. Maayhteyttä luova kivi.

KALSEDONI, SININEN
Kalsedoni on vahva henkinen puhdistaja. Harmonisoi mielen, kehon ja sielun. Tämä kivi on apuna kommunikoidessa henkien kanssa. Auttaa puhujaa valitsemaan sanansa oikein. On yksi Intiaanien pyhistä kivistä. Lisää fyysistä energiaa ja on hyvä tulehdusten poistaja. Eliminoi ja haihduttaa negatiivisen energian. Rauhan ja rauhallisuuden kivi.

KALSIITTI
Kalsiitti on koko energiakentän puhdistaja ja puhdistaa myös kaikki negatiiviset ajatukset. Auttaa muistia ja tasapainottaa tunteita. Avaa etenkin kruunuchakraa ja auttaa sinua olemaan yhteydessä universumin energioihin. Auttaa myös antamaan selkeyttä tulevaisuuden suunnitelmiin. Tuo positiivisuutta ja iloa elämään. Tukena selvitettäessä oman sielunpolun merkitystä.

KALSIITTI, MANGANO
Manganokalsiitti on universaalin rakkauden, parantamisen ja ilon kivi. Yhtenä isona erityisvoimana on energioiden voimistaminen. Tämä kivi yhdistetään myös enkeleiden valtakuntaan sekä anteeksiantoon. Rauhoittava kivi joka parantaa sydänchakraa. Täyttää sydämen universaalilla rakkaudella ja itsensä rakastamisella. Hyvä kivi kanavointiin ja astraalimatkaamiseen.

KALSIITTI, SININEN
Sininen Kalsiitti poistaa huolia ja hellii hermoja. Tämä kivi auttaa mm. rentoutumisessa, palautumisessa ja toipumisessa. Auttaa saavuttamaan selkeämmän ilmaisun. Kurkkuchakran kivi. Helpottaa intuitiivisen tiedon saamista. Apuna henkisen ja tunteellisen energian tasapainottamisessa. Liitetään luihin ja luurankoon, voi olla apuna kasvuikäisillä lapsilla.

KARNEOLI
Karneoli on energian tehokohottaja. Suojaa huonoilta energioilta, estää köyhtymistä, lisää huumorintajua. Karneoli vapauttaa surua, kateutta, pelkoja, apatiaa ja raivoa. Juurruttaa nykyhetkeen ja auttaa pysymään omassa voimassa. Voi auttaa hedelmällisyyden kasvattamisessa.

KELTAINEN KVARTSI
Keltainen kvartsi muuntaa nopeasti energiaa ja virkistää sitä. Sen sanotaan tuovan uutta selkeyden tunnetta, positiivisuutta, luovuutta ja iloa. Se tuo auringonpaisteen lämmittävän energian kohottamaan, vahvistamaan ja elvyttämään. Auttaa lisäämään itsetuntoamme ja auttaa poistamaan esteet ja puhdistamaan kaikki Solar Plexus -chakraan varastoituneet negatiiviset energiat. Avaa meidät yltäkylläisyyteen ja vaurauteen.

KIRJOMAASÄLPÄ
Kirjomaasälpä on erinomainen kivi linjatessaan chakrat toimimaan harmonisesti. Kohottaa itsetuntoa- ja arvostusta, ja auttaa tietoisuuden laajentamisessa. Hoitaa myös energiakehoja ja meridiaaneja. Omaa myös maadoittavan energian. Alitajunnan puhdistaja ja auttaa sukeltamaan sen syvyyksiin.

KRYSOKOLLA
Krysokolla tasapainottaa sydänchakraa, rauhoittaa ja auttaa emotionaalisissa sydänsuruissa, tuoden voimaa ja tasapainoa. Kasvattaa sisäistä voimaa ja auttaa nostamaan sitä esille, edistää opettamista ja kommunikaatiota. Krysokollaan liitetään naisellinen energia ja luovuus. Runsauden kivi joka auttaa olemaan neuvokas liiketoiminnassa.

KUNZIITTI
Kunziitti auttaa saavuttamaan sisäistä rauhaa, se auttaa myös keskittymään, jotta voit saavuttaa kaiken haluamasi. Tällä kivellä on kyky myös linjata sydän ja järki yhteen, mahdollistaen ristiriitojen vähenemisen. Kivi omaa korkeat energiat ja se onkin oiva apu otettaessa yhteyttä alkulähteen rakkauteen. Kehittää ihmistä ja lisää turvallisuuden tunnetta.

KUUKIVI
Naiseuden kivi, ja juuri nyt ajankohtainen kaikille naisille. Auttaa saamaan naiseuden vielä upeampaan kukoistukseensa. Tuo naiseuden herkkyyden ja läsnäolon viisauden esille. Tuo totuuden esille. Hyvänonnen tuoja. Auttaa raskauden aikana ja synnytyksessä. Lisää myös hedelmällisyyttä. Apuna kontaktin saamisessa kuun energioihin.

KVARTSIITTI
Tämä kivi auttaa säilyttämään tahdonvoiman loppuun asti ja auttaa pääsemään tavoitteisiin. Tukena taistellessa houkutusten kanssa. Tasapainottaa energioita ja parantaa sydäntä menneistä. Auttaa päästämään irti vanhoista taakoista. Tukena henkisessä heräämisessä ja auttaa pysymään oikealla polulla. Energisoi kokonaisvaltaisesti.

KYANIITTI
Kyaniittia voidaan sanoa universaaliksi sillaksi telepaattisiin, henkisiin kykyihin ja mieleen. Linjaa chakrat ja energiakehot optimaalisiksi. Auttaa korjaamaan myös rikkonaisia ihmissuhteita. Kyaniittia suositellaan pitämään ryhmätyöskentely tilanteissa. Auttaa pitämään oman tien selkeänä. Apuna myös elämäntehtävän löytämisessä.

LAAVAKIVI
Laavakivi auttaa saavuttamaan turvallisuuden tunnetta. Poistaa kehosta raskaita energioita sekä tunnemuistoja. Kehon energiakierron aktivoija. Auttaa kantajaansa pitämään jalat maassa.

LABRADORIITTI
Labradoriittia käytettäessä se nostaa pintaan meissä piilevät kyvyt näkyviksi. Tämä kivi tarjoaa helpon liikkumisen eri maailmojen välissä, sekä pehmeän paluun tähän maailmaan. Mystinen ja suojeleva kivi, joka auttaa oman kohtalon tunnistamisessa sekä yhdistää ihmisen elementtien ja universaalin energia kanssa.

LAPIS LAZULI
Lapis lazuli on nopea stressin purkaja joka helpottaa hyvin kipuja ja migreenejä. Tämä kivi on universaali viisauden ja totuuden symboli. Voimistaa täydellistä tietoisuutta ja valaistumista. Avaa kolmatta silmää, on apuna oppimisessa ja parantaa muistia. Auttaa rakkaudellisessa ja lempeässä kommunikoinnissa ja kanssakäymisessä toisten kanssa. Mahdollistaa huomaamaan omat kyvyt.

LAPIS NEVADA
Tämä on rohkeuden kivi joka myös suojelee. Auttaa ihmisiä vapautumaan raskaista taakoista joita on kannettu pitkään. Apuna päänsäryissä, selkäongelmissa ja masennuksessa. Auttaa avaamaan, rakentamaan ja vahvistamaan tunnekehoa. Torjuu mentaalisia/psyykkisiä käytösmalleja jotka estävät energian virtaamisen.

LARIMAR
Larimar yhdistää meren ja taivaan energiat. Avaa uusille ulottuvuuksille, säteilee rakkautta ja kohottaa tyyneyden olotilaan. Tasapainottaa kehon ja sielun uusille värähtelyille, stimuloi luovuutta ja tuo esiin lapsenomaista, luonnollista leikkisyyttä. Edesauttaa fyysisellä tasolla itsensä parantamista ja vapauttaa energiatukoksista rintakehän alueella. Tuo tietoa muinaiselta Atlantikselta.

LARVIKIITTI
Larvikiitti parantaa meidän jo olemassa olevia ja uinuvia psyykkisiä kykyjämme. Auttaa meitä näkemään itsemme vahvana ja samalla auttaa myös olemaan joustava. Hyvä kivi opiskeltaessa; auttaen tavoitteisiin pääsemistä ja oppimista. Karkottaa negatiivista energiaa ja auttaa suojelemaan niiltä. Larvikiitti avaa alitajuntaa joten tämä on hyvä kivi apuna selkounissa.

LEPIDOLIITTI
Lepidoliitti on tasapainon kivi joka rauhoittaa ja tyynnyttää yliaktiivista mieltä sekä vähentää stressiä. Tämä kivi auttaa emotionaalisella tasolla vapautumaan muiden ihmisten vaikutusten alaisuudesta. Auttaa pitämään oman tilan ja rajat. Suojeleva kivi joka tuo menestystä liike-elämässä ja uralla. Lepidoliitti auttaa selviytymään muutoksissa ja auttaa näkemään, että asiat kääntyvät loppujen lopuksi hyväksi. Lisää itsensä rakastamista.

LODOLIITTI
Tämä ihana kivi tuo rakastavia ja parantavia energioita. Erittäin parantava kivi joka muuttaa kantajansa energioita, että parantuminen voi tapahtua. Auttaa purkamaan lapsuuden ja menneiden elämien traumoja. Auttaa manifestoimaan toiveita toteen. Toimii inspiraation lähteenä.

LUMIHIUTALE OBSIDIAANI
Puhtauden kivi joka tasapainottaa kehon ja sielun. Auttaa pääsemään yhteyteen todellisen Minän kanssa. Auttaa kohtamaan epämiellyttävätkin toiminta- ja ajatusmallit. Auttaa lihaskramppien avautumisessa ja kehon myrkkyjen poistumisessa. Tämä kivi on apuna eristäytyneisyyden ja yksinäisyyden tunteiden käsittelyssä.

LUMIKVARTSI
Lumikvartsin sanotaan olevan kristallisoitunutta Äiti Maan rakkautta. Lumikvartsi omaa vuorikidettä hitaampaa, mutta lempeämpää energiaa. Nostaa värähtelyä. Auttaa päästämään irti rajoituksista. Lumikvartsi puhdistaa kielteisyyttä ajatuksista ja tunteista. Perhekeskeinen kivi. Muinaissuomalaisten pyhä kivi.

MAGNESIITTI
Magnesiitti on omiaan tehostamaan omaa selvännäkökykyä ja kohottamaan tietoisuutta. Auttaa näkemään todellisen itsensä. Meditaatiossa magnesiitti tuo rentoutumista ja rauhaa. Magnesiitti kannustaa sinua elämään sydämesi toiveiden mukaisesti. Avaa sydänkeskusta ja on itsetunnon tehokohentaja. Tuo iloa elämään.

MALAKIITTI
Oli sitten kyse tasapainottavasta pyyteettömästä rakkaudesta, hyvinvoinnista, suojeluksesta tai henkisestä kasvusta niin Malakiitti tuo positiivista muutosta uudelleen ja uudelleen. Malakiitti on myös hyvän onnen, vaurauden ja runsauden kivi. Auttaa mm. unensaannissa, astmassa sekä synnytyksessä ja monissa muissa kehon epätasapainotiloissa. Suojeleva kivi. Poistaa negatiivisuutta ja negatiivistä ajattelua, tämä kivi tuo myös esiin kaikki piilotetut asiat.

MASHAN JADE (Mountain Jade)
Todella tehokas stressin lievittäjä. Tuo tasapainon kehoon ja mieleen. MOKAIITTI Mokaiitti on erittäin maadoittava kivi. Se tuo mielen, sydämen ja sielun tähän miellyttävän maadoittavaan energiaan ja läsnä tähän hetkeen, jonka myötä selkeys tulee päätöksentekoon. Auttaa meitä kokonaiskuvan näkemisessä. Erittäin hyvä kivi stressaavissa elämäntilanteissa, uusien elämänvaiheiden edessä ja auttaa meitä näkemään omat lahjat.

MORGANIITTI
Tämä kivi värähtelee kirkasta, puhdasta ja korkeasti värähtelevää rakkauden energiaa. Tunnekehon puhdistaja, parantaa sydämen haavoja ja tuo elämään sydämen yltäkylläisyyttä. Auttaa vastaanottamaan rakkautta. Tuo iloa ja sisäistä voimaa kantajalleen. Houkuttelee rakkautta ja auttaa ylläpitämään sitä.

OBSIDIAANI
Erittäin puhdistava kivi joka poistaa ja puhdistaa raskasta energiaa, pelkoja ja negatiivisuutta aurasta, keholta ja mielestä. Suojeleva kivi joka omaa suuren voiman ja nostattaa esiin piilotettuja asioita kohdattavaksi. Auttaa pääsemään käsiksi sairauksien syihin.

ONYX
Onyx auttaa sisäisen vahvuuden, tahdonvoiman, itsekurin ja määränpään saavuttamisessa. Tämä kivi auttaa askel askeleelta kohentamaan fyysistä voimaa. Maadoittaa. Helpottaa stressiä ja surua. Hoitaa juurichakraa, Solar Plexusta ja kolmatta silmää. Suojelee negatiivisilta energioilta.

OPAALI, keltainen
Tämä kivi helpottaa käyttäjänsä arkea. Voimakas yhteys SolarPlexus chakraan. Aktivoi käyttäjän omaa voimaa linjaten sen sydäntietoisuuteen. Itsevarmuuden nostattaja. Tuo käyttäjälleen onnea, suojaa päivittäiseltä stressiltä ja auttaa välttämään vaaroja. Uusien mahdollisuuksien kivi ja tuo tukensa myös uusille aluille sekä tuuppaa hellästi liikkeelle jumittuneen olotilan/energian. Hyvä kivi myös uupuneelle.

OPAALI, vaaleanpunainen
Pinkki opaali tuo tyyntä ja rauhallista energiaa. Aktivoi selvänäköisyyttä, ja selvätuntoisuutta. Auttaa pitämään tunteet tasapainossa. Avaa ja parantaa sydänchakraa. Erityisen hyvä herkille ihmisille. Tuo täyden potentiaalin ja kauneuden esille. Omaa todella herkän energian. Kasvattaa elämänhalua ja poistaa ahdistuneisuutta.

PERIDOOTTI
Peridootti kasvattaa hyvin energioita ja sen takia se on hyvä kivi manifestoidessa asioita. Avaa uusia ovia ja poistaa stressiä, pelkoja ja syyllisyyttä sekä aktivoi persoonallista kasvua. On runsauden ja ilon kivi. Lisää itsevarmuutta, solujen uusiutumista, vapauttaa vanhoista taakoista ja kielteisistä ajatuskuvioista. Motivoi uuteen kasvuun. Erityisesti parantajien/hoitajien voima- ja suojakivi.

PHOSPOSIDERIITTI
Tämä kivi alentaa stressiä ja ahdistusta. Phosposideriitti avaa erityisesti meditoidessa sydänchakraa, ylempää sydänchakraa ja kolmatta silmää. Hoitaa ja harmonisoi kaikkia chakroja. Auttaa saamaan yhteyden henkioppaisiin ja tukee henkisessä yhteydessä universumin energioihin. Tukena kokonaisvaltaisesti henkisessä kasvussa.

PRASIOLIITTI
Todellinen sydämen näkökulmasta toimiva kivi. Auttaa parantamaan sydämen epäharmonisen tilan. Aukaisee käyttäjän sydämen totaalisesti myötätunnolle ja rakkaudelle. Yltäkylläisyyden kivi joka tuo myös hyvää onnea. Auttaa henkisessä kasvussa, etenkin yhteydessä luontoon sekä Äiti maahan. Apuna tunteiden ilmaisussa sekä kohottaa käyttäjän rohkeutta.

PREHNIITTI
Prehniittiä pidetään ehdottoman rakkauden kivenä. Se parantaa parantajan ja lisää sisäistä tietoa. Tyynnyttää ympäristön, suojaa ja tuo rauhaa. Opettaa meille rauhaa ja miten toimia luonnonelementtien kanssa. Auttaa päästämään rakkaudellisesti irti asioista jotka eivät enää palvele sinua.

PUU
Puuhelmet auttavat saavuttamaan kasvua, yhteyttä Äiti maahan ja luontoon. Pehmeä ja voimakas energia hellii eri energiakehoja ja aisteja. Tuo rauhaa, maadoittaa, vapauttaa stressistä ja auttaa pääsemään puiden ehtymättömään informaatiopankkiin.

PUUAKAATTI
Puuakaatti tuo runsautta ja yltäkylläisyyttä kaikille elämän osa-alueille. Vahvistaa turvallisuuden tunnetta ja luottamista. Auttaa sisäisen rauhan saamisessa ja nostaa tietoisuuteen omat vahvuudet. Poistaa tukoksia kehosta ja näin mahdollistaa vapaamman energiavirtauksen.

PYRIITTI
Rahan ja hyvän onnen symboli. Pyriitti saa aikaan vahvan energeettisen suojan. Käytä tätä kiveä selättämään uupumus ja väsymys. Toiminnan, elinvoiman ja tahdon kivi, joka vetää puoleensa universaalia energiaa joka ravitsee ja aktivoi kehoa. Hyvä kivi manifestoinnissa. Auttaa pääsemään yli velttoudesta ja riittämättömyyden tunteista.

RAITA-AKAATTI
Raita-akaatti on maadoittava kivi joka parantaa kehon, mielen ja hengen tasolla. Jokapäiväisen henkisyyden arkeen saattaminen on myös tämän kauniin kiven ominaisuuksia. Suojaa negatiivisilta energioilta. Parantaa keskittymiskykyä ja muistia.

RODOKROSIITTI
Oiva kivi apuna tutustuessa omaan korkeampaan minään. Edustaa rakkautta ja myötätuntoa. Lohduttaa sielua, värähtelee sisäisen rauhan tasolla ja auttaa saavuttamaan oman täyden potentiaalin. Auttaa eheyttämään sydäntä. Apuna tutkimusmatkoilla omiin traumoihin ja muihin epämiellyttäviin kokemuksiin. Tuo esiin myös sisäisen lapsen uskoa ja iloa. Rakkaudellinen ja rakkaudella parantava kivi.

RODONIITTI
Rodoniitti kasvattaa ja opettaa rakkautta ja myönteisyyttä, myös feminiinisyydessä. Tämä shamaaninaisen kivi ohjaa kantajaa saamaan yhteyden omiin voimavaroihin sekä auttaa suurimman mahdollisuuden saavuttamisessa. Vahvistaa traumoissa. Tasapainottaa emotionaalisesti ja maadoittaa.

RUTIILIKVARTSI
Rutiilikvartsi omaa täydellisen kosmisen valon tasapainon. Se valaisee sielun kannustaen sitä henkiseen kasvuun. Auttaa chakroja palautumaan normaaliin kiertoon ja tasapainoon. Apuna pelkojen, syyllisyyden ja yksinäisyyden poistamisessa. Auttaa löytämään oman polun.

RUUSUKVARTSI
Rakkauden kivi joka säteilee lempeää rakkautta. Auttaa meitä löytämään rakkauden ja arvostuksen itsestämme ja toisistamme. Avaa sydäntämme rakkaudelle. Apuna anteeksiannossa ja hyväksymisessä. Toimii myös haavoittuneen sydämen parantajana. Ihon uudistaja.

RUUSUPUU
Ruusupuu on voimakas joskin samalla lempeä sydänchakran avaaja. Myötätuntoinen ja feminiininen parantava energia. Auttaa korostamaan luonnollisia sisäisiä myötätunnon ja rakkauden ominaisuuksia. Intuitiivinen paraneminen saa myös boostia ruusupuusta. Ruusupuu auttaa myös poistamaan energian joka on paranemisen esteenä. Rauhoittaa.

RYOLIITTI
Ryoliitti on tasapainon kivi, joka auttaa näkemään ja ymmärtämään itsessään kaiken mikä on epätasapainossa. Auttaa myös näkemään mikä on tarpeellista elämässä ja mikä ei. Hyvä kivi työskennellessä henkimaailman kanssa. Lisää immuniteettia. Auttaa murtautumaan ulos mielen kahleista sekä elämään tässä hetkessä.

SAMMALAKAATTI
Sammalakaatti on vakauttava ja voimaannuttava kivi. Tämä kaikilla elämän osa alueilla yltäkylläisyyttä tuova kivi on myös loistava apu stressaantuneelle keholle. Puhdistaa hyvin energiakenttää ja tasapainottaa tunteita. Avaa sydänchakraa ja auttaa olemaan oma itsensä jokaisessa tilanteessa.

SANTELIPUU
Santelipuun uskotaan muuttavan meditaatiotasi uuteen suuntaan, tuovan lisävoimaa toiveillesi ja hyvää onnea. Apuna selvänäkemisessä ja ennustamisessa. Suojeleva puu joka tuo myös menestystä. Avaa tietoisuutta, herättää sisäisen jumalallisen olomuodon ja kohottaa itsetuntoa.

SARDONYKS
Voiman ja suojeluksen kivi. Hyvä kivi tahdonvoiman, rehellisyyden, kestävyyden ja elinvoiman kasvattamiseen. Sardonyks houkuttelee puoleensa hyvää onnea. Suositellaan myös onnellisen ja kestävän avioliiton sekä ystävyyssuhteiden ylläpitämiseen. Kivi vaikuttaa mm. solujen aineenvaihduntaan.

SAVUKVARTSI
Savukvartsi on turvallisuuden ja luottamuksen kivi. Auttaa luottamaan elämään, puhdistaa ajatuksia ja auraa. Maadoittaa ja tasapainottaa. Auttaa vapautumaan masennuksesta ja jännityksestä. Rauhoittaa ja selkeyttää. Auttaa myös luottamaan sisäiseen viisauteen. Fyysisellä tasolla savukvartsi auttaa alavatsan, lantion seudun ja jalkoihin liittyvissä asioissa. Hyvä kehon yleishoitaja.

SELENIITTI
Tämä kivi auttaa pitämään selkeyden omissa ajatuksissa silloinkin kun ympäristöstä tuputetaan mielipiteitä ja ohjeita. Selkeyden kivi. Hienovärähteinen kivi joka selkeyttää päätöksentekoa ja auttaa liikuttamaan energiaa helposti enkelten valtakunnan ja tämän todellisuuden välillä. Voimistaa henkisiä kykyjä. Myös hyvä kehon parantaja.

SERAPHINE
Tällä kivellä on ihana henkinen energia, joka auttaa sinua henkisessä kasvussa ja itseparantumisessa. Tällä kivellä on monta voimakasta piirrettä. Se auttaa fyysisessä ja tunnepuolen parantumisessa, auttaa olemaan yhteydessä luonnonhenkiin ja enkeleihin sekä tuo Jumalallista energiaa ja pyhää feminiinisyyttä. Seraphine tuo ja linjaa kaikki eetteri /henkikehot selkäytimen kanssa yhteen ja näin sen energia pääsee eheyttämään ja parantamaan fyysisen ja näkymättömän kehon. Auttaa saavuttamaan korkeammat energiat.

SERPENTIINI
Serpentiini toimii kivunlievityksessä (eritoten kuukautis- ja lihaskivuissa). Lempeänä kivenä Serpentiini antaa ymmärrystä elämän henkisyyttä kohtaan, tukee turvallisesti ja rakkaudellisesti henkisellä polulla kulkevaa ja kohottaa myötätuntoa anteeksiannon ohella. On apuna meditoitaessa luomalla yhteys äitimaan rakkauteen ja tällä tavoin pyrkiessämme saamaan syvempi yhteys omaan kehoomme, sen hyvinvointiin ja rakastamiseen. Maadoittaa.

SININEN PITSIAKAATTI (Blue lace agate)
Sinistä pitsiakaattia pidetään voimakkaana parantamisen kivenä. Tuo rauhan, armon ja ilon kantajalleen. Auttaa luomaan yhteyden enkeleihin ja vahvistaa intuitiota. Kivi yhdistetään myös ihmeisiin. Hoitaa kurkku chakraa ja näin ollen auttaa kommunikoinnissa. Muiden akaattien tapaan sininen pitsiakaatti on suojeleva kivi.

SITRIINI
Tämä kivi kantaa mukanaan auringonvoimaa. Tämä kivi lataa, lämmittää ja voimistaa. Avaa meitä vastaanottamaan uusia ajatuksia ja ideoita ja tuo niihin selkeyttä. Puhdistaa auraa, poistaa myrkkyjä kehosta ja auttaa ihon uusiutumisessa. Tuo iloa ja rakkautta. Kohottaa itsetuntoa ja suojelee negatiiviselta energialta.

SODALIITTI
Sodaliitti auttaa meitä vapautumaan rajoittavista menneisyyden asioista. On apuna kun haluaa elää vapaasti omana itsenään. Poistaa sekaannusta, tasapainottaa mielen ja rauhoittaa ajatusvirran. On apuna puhdistettaessa elämästä häiriötekijöitä. Auttaa keskittymään oleelliseen, tähän hetkeen. Sodaliitti vahvistaa intuitiota ja auttaa meitä näkemään fyysistä näkymättömyyttä sekä ennusunia.

STICHTITE
Tässä kivessä on todella rakkaudelliset vibat, jotka hoitavat jaaktivoivat erityisesti ylempää sydänchakraa. Aktivoi myös sydänchakraa. Herättelee kundaliinienergiaa ja auttaa nostattamaan sitä juurichakrasta aina kruunuchakraan asti. Tämä kivi aktivoi myös rakkaudellisen suojan kaikkea negatiivisia energioita vastaan. Tukena myös tunnepuolen eheytymisessä ja anteeksiannossa sekä myötätunnon tuntemisessa kaikkea kohtaan.

SUGILIITTI
Tämä kivi on apuna henkisessä kasvussa ja auttaa näkemään todellisen itsensä. Sugiliitti on henkisen rakkauden ja viisauden edustaja, joka kasvattaa kykyä kohdata epämiellyttävät asiat elämässä sekä helpottaa myös surujen hetkellä. Sugiliitti muistuttaa myös sielua sen tehtävästä tässä elämässä ja sen sanotaan myös olevan hyvä kivunpoistaja.

SUKLAAJASPIS
Suklaajaspis kaikkien muiden ruskeiden Jaspisten tavoin auttaa saamaan yhteyden Äiti maahan, luontoon ja maapalloon. Herättää ekologisen tietouden. Tukee kehon itseparantumista. Auttaa pääsemään entiseen elämään ja sitä kautta karmalliseen parantumiseen. Tasapainottaa ja poistaa huolia.

TIIBETIN AKAATTI
Tiibetin akaatti on yleisparantaja / hoitaja. Se tunnetaan niin mielen-, kehon ja sielun hoitajana sekä sillä on myös hoitava ja järjestystä ylläpitävä vaikutus ympäristöön. Kasvattaa fyysistä voimaa ja tahdonvoimaa ja rohkeutta. Tukee jokaista saavuttamaan parantavia, hoitavia ja suojelevia voimia. Tuo myös hyvää onnea, rikkautta, runsautta ja hyvää terveyttä.

TIIKERINSILMÄ
Avaa tukoksia kehon meridiaaneissa, lievittää kipuja ja turvotusta. Voimakkaasti energiaa välittävä kivi, joka tuo valoa itsetunnolle. Vapauttaa tunteita, emootioita. Aktivoi haaveita toteutumaan ja suojelee. Poistaa stressiä. Voimistaa Solar Plexusta ja auttaa näkemään illuusioiden taakse.

TIIKERINSILMÄ PUNAINEN
Tämä kivi kehottaa pitämään huolta itsestään kaikilla tasoilla. Lisää motivaatiota, helpottaa väsymystä ja kiihdyttää aineenvaihduntaa. Maadoittava kivi. Auttaa selviytymään vaikeiden elämäntilanteiden läpi. Hoitaa kipuja ja turvotusta. Lisää kehon energiavirtauksia. Erittäin suojeleva kivi. Auttaa näkemään suuremman kokonaisuuden spirituaalisella tasolla ja nostattaa henkisiä kykyjä.

TIIKERINSILMÄ SININEN (haukansilmä)
Tämä kivi stimuloi hyvin fyysistä kehoa, suojelee, tuo hyvää onnea ja puhdistaa kielteisistä ajatuskuvioista. Sininen Tiikerinsilmä on intuition kivi, joka myös rauhoittaa ja alentaa stressiä. Auttaa saavuttamaan selkeyttä ja näkemään asioiden todellisen luonteen. Haukansilmä on apuna tavoiteltaessa ”go with the flow” asennetta. Kohottaa henkisiä kykyjä.

TULIAKAATTI
Tämä kaunis elinvoimaa, vahvuutta ja voimakkaasti maa yhteyttä tuova kivi luo turvallisuutta, rentouttaa, suojaa negatiivisiltä ajatuksilta. Maadoittaa, apuna myös pelkojen vapauttamisessa. Tuliakaatti hoitaa silmiä, vatsaa, hermostoa ja verenkiertoa.

TURKOOSI
Turkoosi auttaa rehellistä ja selkeää kommunikoimista joka tulee sydämestä. Maadoittava ja suojeleva kivi. Amerikan intiaanien pyhä kivi. Turkoosi on myös viisauden ja puhdistautumisen kivi. Auttaa parantamaan henkeä ja sielua. Auttaa yhteyden ottamisessa voimaeläimiin. Ystävyyden kivi.

TURMALIINI
Turmaliini on oiva apu fyysisen kehon kokonaisvaltaisessa puhdistamisessa. Auttaa myös puhdistamaan energiakenttää ja on voimakkaasti suojeleva kivi. Tämä kivi auttaa myös ymmärtämään itseään ja muita. Kasvattaa menestystä ja rakkautta. Tätä kiveä on myös pidetty Shamaanien kivenä.

TURMALIINI, VAALEANPUNAINEN
Vaaleanpunainen turmaliini houkuttelee puoleensa rakkautta monella eri tasolla ja auttaa omistautumiselle kuulemaan sydämen ”korkeinta” ääntä. Alentaa stressiä, ahdistusta, masennusta ja huolia. Hyvä tunnekehon puhdistaja. Etenkin muutosten aikoina tämä kivi auttaa myötätunnon löytämisessä.

TURMALIINIKVARTSI
Turmaliinikvartsi on monen tason parantaja tuoden puhdasta energiaa fyysiseen- ja energiakehoon. On apuna vanhoista kaavoista ja jännitteistä vapautumisessa. Puhdistaa energioita ja vahvistaa energiakenttää. Kasvattaa sisäistä vahvuutta sekä tasapainottaa vastakkaisuuksia.

UNAKIITTI
Unakiitti poistaa negatiivistä energiaa ja tukoksia sydänchakrasta. Tasapainottaa tunnekehoa ja kohottaa mieltä. Auttaa näkemään elämän kauneuden. Unakiitti on oiva voimakivi raskaana oleville naisille. Tämän kiven ominaisuuksiin kuuluvat myös kielteisten asioiden muuttaminen myönteisiksi, lempeys, karismaattisuus ja rauhallisuus.

VALTAMERIJASPIS
Valtamerijaspis auttaa päästämään irti asioista ja tukee tuotaessa kehoa ja sielua tähän hetkeen. Hellivät energiat jotka auttavat heittämään huolet sivuun. Vetää puoleensa positiivisia ja rikastuttavia energioita. Vahvuuden kivi. Muistuttaa sisäisestä vahvuudesta ja tukee sitä kohdatessa ikäviä asioita. Muistuttaa myös siitä, että kaikki on mahdollista.

VARISKIITTI
Variskiitti on kehon ja mielen eheyttäjä. Auttaa linjaamaan meidät omaan ytimeen, sielutietoisuuteen. Aktivoi omat vahvuudet ja auttaa pois haitallisista tavoista. Rohkeus, sisäinen voima, mielen rauhoittuminen ovat variskiitin tuomia ominaisuuksia. Kohottaa energiavarastoja. Lisää psyykkisiä kykyjä ja intuitiota. Auttaa muutoksissa ja ylläpitää harmoniaa.

VIHREÄ KVARTSI
Vihreä kvartsi avaa sydänchakraa, herättää rakkauden ja myötätunnon. Vihreä kvartsi hoitaa myös tunnekuormaa. Lisää luovuutta ja intuitiota sekä auttaa muuttamaan negatiiviset ajattelumallit ja energiat positiiviseksi. Tuo positiivista boostia talouteen ja tukkeutuneisiin energioihin. Tukee kehon parantumista sairauden tai leikkauksen jälkeen.

VUORIKRISTALLI
Vuorikristalli toimii energeettisenä puhdistajana, poistaa energiatukoksia kehosta ja se virittäytyy ihmisen omalle värähtelytaajuudelle. Toimii ajatusten selkeyttäjänä sekä oppaana löytääksemme sisäisen viisautemme lähteen. Se vahvistaa kaikkia voimia joita ihmisessä on. Vuoristokristallia voi käyttää kaikkien kivien kanssa, sillä se vahvistaa muiden kivien vaikutusta ja hoitavia ominaisuuksia.